ALPEN OPTIKA Apex XP 5-25×50, BDC

1.299,00 

uklj. PDV, dostava nije uključena u cijenu

Dostupno uz narudžbu

besplatna dostava

Za narudžbe iznad 200€
u HR, a za EU iznad 300€

brza dostava

Na području Hrvatske
i Europske unije

opis proizvoda

ALPEN OPTIKA Apex XP 5-25×50, BDC

Durbin za pušku ALPEN Apex XP 5-25×50 dizajniran je posebno za gađanje na srednje i velike udaljenosti. Ima promjer cijevi od 30 mm i opremljen je inovativnom BDC osvijetljenom končanicom. Končanica se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i ne povećava se pri zumiranju. Možete ga jednostavno prilagoditi pomoću MRAD – tj. 1 klik = 1 cm na 100 metara. To znači da ne morate raditi nikakve izračune pomoću metode MOA (kutne minute). Izdržljiv i otporan na vremenske uvjete –ALPEN Apex XP 5-25×50 otporan je na udarce i ima kućište otporno na vremenske uvjete.

Kratko i jasno

  • Durbin za pušku vrhunske kvalitete s inovativnom BDC osvijetljenom končanicom
  • Posebno dizajniran za gađanje na srednje i velike udaljenosti
  • Povećanje s tehnologijom FluoDigits (fluorescentne znamenke povećanja)
  • Inovativni, vrhunski premaz za kristalno čiste slike
  • Inovativna tehnologija SmartDot štedi energiju i vrijeme
  • Končanica u drugoj žarišnoj ravnini
  • Križno podešavanje s MRAD-om
  • Vodootporan i otporan na udarce

Zumirajte s tehnologijom Fluodigits

Prsten za zumiranje ima udoban dizajn s utorima i lako se pomiče malim gumbom. Zahvaljujući ugrađenoj tehnologiji FluoDigits, nišan je također idealan za korištenje u uvjetima slabog osvjetljenja i s dodacima: fluorescentne brojke zumiranja diskretno pokazuju razinu zumiranja u sumrak ili čak u mraku bez otkrivanja vaše lokacije – s trajanjem baterije od najmanje 5 sati.

Premazivanje

ALPEN Apex XP 5-25×50 ima inovativan i vrhunski premaz koji stvara jasnu i oštru sliku vaše mete.

Inovativna tehnologija SmartDot

ALPEN Apex XP 5-25×50 ima SmartDot osvijetljenu končanicu kojom upravlja senzor nagiba koji automatski uključuje i isključuje osvijetljenu točku kada se puška pomakne u položaj za paljbu/mirovanje. Svjetlosna jedinica nalazi se na lijevoj strani cijevi zajedno s kompenzacijom paralakse. Osim produljenja vijeka trajanja baterije, SmartDot tehnologija vam također štedi dragocjeno vrijeme osiguravajući da ste spremni za akciju kada vam je potrebna. Kao što biste očekivali, Apex XP 5-25×50 također ima značajku zaustavljanja na nuli.

Otporan na vremenske uvjete i uklanjanje

Zahvaljujući visokokvalitetnoj optici ALPEN, nišan je pogodan i za korištenje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Vodootporan je do 3 metra (IPX7), tako da može izdržati jaku kišu, snijeg, maglu ili čak kratak sat u potoku. Čvrsto kućište osigurava pouzdano brtvljenje i sprječava ulazak tekućine u optiku. Osim toga, optika je napunjena dušikom koji sprječava zamagljivanje leće i ometanje pogleda uslijed naglih promjena temperature. Kao vrhunski nišan, ALPEN Apex XP otporan je na udarce do 1000 grama (ekvivalent magnumu).

Deluxe jamstvo

Dobre opcije za česte promatrače – s ALPEN-ovim produženim jamstvom.

Podešavanje paralakse za savršeno pozicioniranje

Jednostavno podesite kompenzaciju paralakse na željeni raspon i položaj končanice ostat će isti. Ovo je posebno korisno ako gledate u okular pod blagim kutom, jer će končanica ostati zaključana na vašoj meti.

Više svjetla i jasnije slike

Optika je u potpunosti presvučena vrhunskim višeslojnim premazom koji povećava prijenos svjetlosti do 95% kako bi se proizvele nevjerojatno svijetle slike.

Uvijek na mjestu
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji SmartDot s ugrađenim senzorom nagiba, svjetlosna točka se automatski uključuje i isključuje ovisno o položaju puške. Time štedite dragocjeno vrijeme i sprječavate pražnjenje baterije.
Pratite razinu zumiranja
Fluorescentne brojke zumiranja na okularu – Inovativna tehnologija FluoDigits diskretno prikazuje razinu povećanja u uvjetima slabog osvjetljenja tako da ne otkrivate svoju lokaciju. Savršeno za priloge!
Svjetlije slike
Iznimno svijetli premaz propušta još više svjetla u vaše oči, tako da nećete ostati u mraku u sumrak i u uvjetima izazovnog osvjetljenja.
Detaljne slike visoke rezolucije
Idealno za planinarenje, lov i trekking – optika visoke razlučivosti daje izvanrednu sliku u svim vrstama uvjeta. Okruženje je prikazano u visokoj rezoluciji i zadivljujućim detaljima. Osim toga, HD staklo visokih performansi ima vrlo visoku propusnost svjetla i stvara svijetle slike čak iu nepovoljnim vremenskim uvjetima i uvjetima osvjetljenja.
Končanica druge žarišne ravnine (SFP).
Končanica se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i stoga se ne povećava kada zumirate. Kao rezultat toga, podnapon ovisi o stupnju povećanja.

Vodootporan dizajn

Kućište je zaštićeno od prskanja, što štiti optiku tijekom kiše i lošeg vremena.

Otporan na vremenske uvjete

Dalekozor je punjen dušikom koji sprječava zamagljivanje unutrašnjosti stakla pri naglim promjenama temperature i ometanje pogleda.

Vrhunska optika otporna na pomicanje

Ovaj vrhunski nišan za puške može izdržati sile trzaja do 1000 grama, što je ekvivalentno kalibru Magnum.


Savršeno za velika povećanja
S promjerom cijevi od 34 mm, ovaj nišan propušta mnogo svjetla tako da možete vidjeti svijetle slike čak i pri velikim uvećanjima.

Napunjen dušikom

Temperatura se može brzo promijeniti kada ste u prirodi. Kako se leće ne bi maglile iznutra i ometale pogled, optika je napunjena dušikom.

Nulta stanica
Ovaj nišan za puške opremljen je funkcijom zaustavljanja na nuli tako da možete ponovno namjestiti optiku, npr. zbog promjene vjetra. S pravilno podešenim nultim graničnikom možete se vratiti u nulti položaj bez vizualnog pregleda. Nulti graničnik sprječava vas da padnete ispod nulte pozicije.

dodatne informacije

Tehničke informacije

Tehničke informacije

Tehničke informacije:

Područje upotrebe Pucanje na velikim udaljenostima, lov u sumrak i noću
Povećanje 5-25 puta
Promjer leće objektiva 50 mm
Promjer srednje cijevi 30 mm
Vrsta premaza UBX
Vidno polje m / 100 m min. 1,65 – maks. 8
Intenzitet svjetlosti 100
Faktor sumraka 15.81
Zatvoriti 10 m
Končanica BDC
Končanica Goriščna ravnina 2
Podešavanje končanice / po kliku / 100 m MRAD 0,1
crvena točka Pogodan za dnevni i noćni lov
SmartDot tehnologija Da
Vodootporan Da, 3m
Područje podešavanja Podešavanje visine klikne 230
Raspon postavki bočne postavke klikne 140
Podešavanje paralakse da, 10m – 1000m – ∞
Zero Stop Da
Napunjen plinom Da
Međuzjenička udaljenost (mm) min. 77 – maks. 92
Raspon temperature -20°C ~ 70°C
Duljina cijevi 319 mm
Dimenzije (D x Š x V) 358 x 78 x 56 mm
Težina 726 Mr
PLAĆANJE I DOSTAVA
Hrvatska: DPD - 4,50€ (33,91kn) GLS - 6,00€ (45,21kn) Iznad 200€ (1506,90kn) - besplatna Europska Unija: već od 12,5€ putem GLS* do 45€ putem DPD** Iznad 300€ (2260,35kn) - besplatna Trenutno dostavljamo u zemlje europske unije sa dostavnim službama GLS i DPD: Slovenija*, Austrija, Češka*, Mađarska*, Njemačka, Slovačka*, Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska*, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Bugarska**, Finska**. Grčka** i Rumunjska**