ALPEN Apex XP 2.5-16×42

1.149,00 

uklj. PDV, dostava nije uključena u cijenu

Dostupno uz narudžbu

besplatna dostava

Za narudžbe iznad 200€
u HR, a za EU iznad 300€

brza dostava

Na području Hrvatske
i Europske unije

opis proizvoda

ALPEN Apex XP 2.5-16×42

ALPEN Apex XP 2.5-16×42 univerzalni je durbin namijenjen lovu po danu i uvjetima slabe vidljivosti. Ima promjer tubusa od 30 mm i opremljen je njemačkom svjetlećom končanicom A4, koji se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i ne povećava se kada zumirate. To znači da ne morate raditi nikakve izračune metodom MOA (kutne minute). Končanica se može lako namjestiti pomoću MRAD-a – tj. 1 klik = 1 cm na 100 metara.

Kratko i jasno

  • Kratke dimenzije i lagan dizajn (615 g)
  • Povećanje s tehnologijom FluoDigits (fluorescentne znamenke povećanja)
  • Inovativni, vrhunski premaz za kristalno čiste slike
  • Inovativna tehnologija SmartDot štedi energiju i vrijeme
  • Končanica u drugoj žarišnoj ravnini
  • Križno podešavanje s MRAD-om
  • Vodootporan i otporan na udarce

Lagan i izdržljiv dizajn

Otporan je na udarce i ima vodootporno kućište koje omogućuje korištenje u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Zumirajte s tehnologijom Fluodigits

Prsten za zumiranje ima udoban dizajn s utorima i lako se pomiče. A zahvaljujući tehnologiji FluoDigits, ciljnik je jednostavan za korištenje čak iu uvjetima slabog osvjetljenja: fluorescentni brojevi diskretno prikazuju razinu zuma u sumrak ili čak u mraku bez otkrivanja vaše lokacije – s trajanjem baterije od najmanje 5 sati.

Premazivanje

Još jedan vrhunac nišana je inovativan i vrhunski premaz koji daje jasne i oštre slike.
Inovativna tehnologija SmartDot
Optika je opremljena tehnologijom SmartDot koja smanjuje potrošnju baterije i štedi vaše vrijeme. Zahvaljujući ugrađenom senzoru nagiba, svjetlosna točka se automatski uključuje i isključuje kada se puška pomakne u položaj za paljenje/mirovanje. Svjetlosna jedinica nalazi se na lijevoj strani cijevi, osiguravajući da je nišan uvijek spreman za upotrebu, štedeći vam dragocjeno vrijeme. Kao što biste očekivali od nišana, ALPEN Apex XP 2.5-16×42 ima značajku zaustavljanja nule.

Otporan na vremenske uvjete i uklanjanje

Zahvaljujući visokokvalitetnoj optici ALPEN, nišan je pogodan i za korištenje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Vodootporan je do 3 metra (IPX7), tako da može izdržati jaku kišu, snijeg, maglu.. Čvrsto kućište osigurava pouzdano brtvljenje i sprječava ulazak tekućine u optiku. Osim toga, optika je napunjena dušikom koji sprječava zamagljivanje leće i ometanje pogleda uslijed naglih promjena temperature. Kao vrhunski durbin, ALPEN Apex XP otporan je na udarce do 1000 grama (ekvivalent magnumu).

Deluxe jamstvo

Dobre opcije za česte promatrače – s ALPEN-ovim produženim jamstvom.

Podešavanje paralakse za savršeno pozicioniranje

Jednostavno podesite kompenzaciju paralakse na željeni raspon i položaj končanice ostat će isti. Ovo je posebno korisno ako gledate u okular pod blagim kutom, jer će končanica ostati zaključana na vašoj meti.

Više svjetla i jasnije slike

Optika je u potpunosti presvučena vrhunskim višeslojnim premazom koji povećava prijenos svjetlosti do 95% kako bi se proizvele nevjerojatno svijetle slike.

Uvijek na mjestu
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji SmartDot s ugrađenim senzorom nagiba, svjetlosna točka se automatski uključuje i isključuje ovisno o položaju pištolja. Time štedite dragocjeno vrijeme i sprječavate pražnjenje baterije.
Pratite razinu zumiranja
Fluorescentne brojke zumiranja na okularu – Inovativna tehnologija FluoDigits diskretno prikazuje razinu povećanja u uvjetima slabog osvjetljenja tako da ne otkrivate svoju lokaciju.
Svjetlije slike
Iznimno svijetli premaz propušta još više svjetla u vaše oči, tako da nećete ostati u mraku u sumrak i u uvjetima izazovnog osvjetljenja.
Detaljne slike visoke rezolucije
Idealno za lov – optika visoke razlučivosti daje izvanrednu sliku u svim vrstama uvjeta. Okruženje je prikazano u visokoj rezoluciji i zadivljujućim detaljima. Osim toga, HD staklo visokih performansi ima vrlo visoku propusnost svjetla i stvara svijetle slike čak iu nepovoljnim vremenskim uvjetima i uvjetima osvjetljenja.
Končanica druge žarišne ravnine (SFP).
Končanica se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i stoga se ne povećava kada zumirate. Kao rezultat toga, podnapon ovisi o stupnju povećanja.

Vodootporan dizajn

Kućište je zaštićeno od prskanja, što štiti optiku tijekom kiše i lošeg vremena.

Otporan na vremenske uvjete

Durbin je punjen dušikom koji sprječava zamagljivanje unutrašnjosti stakla pri naglim promjenama temperature i ometanje pogleda.

Vrhunska optika otporna na pomicanje

Ovaj vrhunski Durbinj za puške može izdržati sile trzaja do 1000 grama, što je ekvivalentno kalibru Magnum.

Napunjen dušikom

Temperatura se može brzo promijeniti kada ste u prirodi. Kako se leće ne bi maglile iznutra i ometale pogled, optika je napunjena dušikom.

Nulta stanica
Ovaj Durbin za puške opremljen je funkcijom zaustavljanja na nuli tako da možete ponovno namjestiti optiku, npr. zbog promjene vjetra. S pravilno podešenim nultim graničnikom možete se vratiti u nulti položaj bez vizualnog pregleda. Nulti graničnik sprječava vas da padnete ispod nulte pozicije.

dodatne informacije

TEHNIČKE INFORMACIJE

TEHNIČKE INFORMACIJE

Tehničke informacije:

Područje upotrebe sumrak i noćni lov
Povećanje 2,5-16x
Promjer leće objektiva 42 mm
Promjer srednje cijevi 30 mm
Vrsta premaza UBX
Vidno polje m / 100 m min. 2,25 – maks. 14.1
Intenzitet svjetlosti 282
Faktor sumraka 10.24
Zatvoriti 10 m
Končanica A4
Končanica Goriščna ravnina 2
Podešavanje končanice / po kliku / 100 m MRAD 0,1
crvena točka Pogodan za dnevni i noćni lov
SmartDot tehnologija Da
Vodootporan Da, 3m
Područje podešavanja Podešavanje visine klikne 170
Raspon postavki bočne postavke klikne 170
Podešavanje paralakse da, 10m – 1000m – ∞
Zero Stop Da
Napunjen plinom Da
Međuzjenička udaljenost (mm) min. 86 – maks. 100
Raspon temperature -20°C ~ 70°C
Duljina cijevi 345 mm
Dimenzije (D x Š x V) 345 x 79 x 61 mm
Težina 615 Mr
PLAĆANJE I DOSTAVA
Hrvatska: DPD - 4,50€ (33,91kn) GLS - 6,00€ (45,21kn) Iznad 200€ (1506,90kn) - besplatna Europska Unija: već od 12,5€ putem GLS* do 45€ putem DPD** Iznad 300€ (2260,35kn) - besplatna Trenutno dostavljamo u zemlje europske unije sa dostavnim službama GLS i DPD: Slovenija*, Austrija, Češka*, Mađarska*, Njemačka, Slovačka*, Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska*, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Bugarska**, Finska**. Grčka** i Rumunjska**