ALPEN OPTIKA Apex XP 2.5-15×50, A4

1.249,00 

uklj. PDV, dostava nije uključena u cijenu

besplatna dostava

Za narudžbe iznad 200€
u HR, a za EU iznad 300€

brza dostava

Na području Hrvatske
i Europske unije

opis proizvoda

ALPEN OPTIKA Apex XP 2.5-15×50, A4

Ciljan za pušku ALPEN Apex XP 2.5-15×50 je svestrani nišan za lov i sport, koji ima promjer cijevi od 30 mm. Vrhunska optika opremljena je njemačkom #4 osvijetljenom končanicom koja se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i stoga se ne skalira s povećanjem. Končanica na nišanu Apex XP 2.5-15×50 može se lako namjestiti pomoću MRAD-a – tj. 1 klik = 1 cm na 100 metara. To znači da ne morate raditi nikakve izračune sa sustavom MOA (kutne minute). Kao izdržljiv i vrhunski streljački nišan, Apex XP 2.5-15×50 također je vodootporan i otporan na udarce.

Kratko i oštro

  • Univerzalni nišan s njemačkim #4 osvijetljenim končanicama
  • Pogodan za lov ili sport
  • Povećanje s tehnologijom FluoDigits (fluorescentne znamenke povećanja)
  • Inovativni, vrhunski premaz za kristalno čiste slike oštre kao žilet
  • Inovativna tehnologija SmartDot štedi energiju i vrijeme
  • Končanica u drugoj žarišnoj ravnini
  • Križno podešavanje s MRAD-om
  • Vodootporan i otporan na udarce

Zumirajte s tehnologijom Fluodigits

Prsten za zumiranje ima udoban dizajn s utorima i lako se pomiče malim gumbom. Još jedan naglasak je tehnologija FluoDigits, koja je posebno korisna pri slabom osvjetljenju i za korištenje s priključcima. Fluorescentni brojevi zumiranja diskretno prikazuju razinu zumiranja u sumrak ili čak u mraku bez otkrivanja vaše lokacije – s trajanjem baterije od najmanje 5 sati.

Premazivanje

Ciljnik ima inovativan i vrhunski premaz koji daje jasne i oštre slike.

Inovativna tehnologija SmartDot

Inovativni sustav SmartDot automatski uključuje i isključuje osvijetljenu končanicu kako bi se smanjila potrošnja baterije i uštedjelo vaše dragocjeno vrijeme. Ovo radi preko senzora nagiba: kada pomaknete pušku u položaj za paljenje/odmaranje, svjetlosna točka se automatski uključuje/isključuje. Svjetlosna jedinica nalazi se na lijevoj strani cijevi zajedno s kompenzacijom paralakse kako bi se osiguralo da je nišan uvijek spreman za akciju. Kao što biste očekivali od nišana, ALPEN Apex XP 2.5-15×50 također ima funkciju zaustavljanja na nuli.

 

 

Otporan na vremenske uvjete

Zahvaljujući visokokvalitetnoj optici ALPEN, nišan je pogodan i za korištenje u nepovoljnim vremenskim uvjetima. Vodootporan je do 3 metra (IPX7), tako da može izdržati jaku kišu, snijeg, maglu ili čak kratak sat u potoku. Čvrsto kućište osigurava pouzdano brtvljenje i sprječava ulazak tekućine u optiku. Osim toga, optika je napunjena dušikom koji sprječava zamagljivanje leće i ometanje pogleda uslijed naglih promjena temperature. Kao vrhunski nišan, ALPEN Apex XP otporan je na udarce do 1000 grama (ekvivalent magnumu).

Deluxe jamstvo

Dobre opcije za česte promatrače – s ALPEN-ovim produženim jamstvom.

Podešavanje paralakse za savršeno pozicioniranje

Jednostavno podesite kompenzaciju paralakse na željeni raspon i položaj končanice ostat će isti. Ovo je posebno korisno ako gledate u okular pod blagim kutom, jer će končanica ostati zaključana na vašoj meti.

Više svjetla i jasnije slike

Optika je u potpunosti presvučena vrhunskim višeslojnim premazom koji povećava prijenos svjetlosti do 95% kako bi se proizvele nevjerojatno svijetle slike.

Uvijek na mjestu
Zahvaljujući inovativnoj tehnologiji SmartDot s ugrađenim senzorom nagiba, svjetlosna točka se automatski uključuje i isključuje ovisno o položaju pištolja. Time štedite dragocjeno vrijeme i sprječavate pražnjenje baterije.
Pratite razinu zumiranja
Fluorescentne brojke zumiranja na okularu – Inovativna tehnologija FluoDigits diskretno prikazuje razinu povećanja u uvjetima slabog osvjetljenja tako da ne otkrivate svoju lokaciju. Savršeno za priloge!
Svjetlije slike
Iznimno svijetli premaz propušta još više svjetla u vaše oči, tako da nećete ostati u mraku u sumrak i u uvjetima izazovnog osvjetljenja.
Detaljne slike visoke rezolucije
Idealno za planinarenje, lov i trekking – optika visoke razlučivosti daje izvanrednu sliku u svim vrstama uvjeta. Okruženje je prikazano u visokoj rezoluciji i zadivljujućim detaljima. Osim toga, HD staklo visokih performansi ima vrlo visoku propusnost svjetla i stvara svijetle slike čak iu nepovoljnim vremenskim uvjetima i uvjetima osvjetljenja.
Končanica druge žarišne ravnine (SFP).
Končanica se nalazi u drugoj žarišnoj ravnini i stoga se ne povećava kada zumirate. Kao rezultat toga, podnapon ovisi o stupnju povećanja.

Vodootporan dizajn

Kućište je zaštićeno od prskanja, što štiti optiku tijekom kiše i lošeg vremena.

Otporan na vremenske uvjete

Dalekozor je punjen dušikom koji sprječava zamagljivanje unutrašnjosti stakla pri naglim promjenama temperature i ometanje pogleda.

Vrhunska optika otporna na pomicanje

Ovaj vrhunski nišan za puške može izdržati sile trzaja do 1000 grama, što je ekvivalentno kalibru Magnum.

Napunjen dušikom

Temperatura se može brzo promijeniti kada ste u prirodi. Kako se leće ne bi maglile iznutra i ometale pogled, optika je napunjena dušikom.

Nulta stanica
Ovaj nišan za puške opremljen je funkcijom zaustavljanja na nuli tako da možete ponovno namjestiti optiku, npr. zbog promjene vjetra. S pravilno podešenim nultim graničnikom možete se vratiti u nulti položaj bez vizualnog pregleda. Nulti graničnik sprječava vas da padnete ispod nulte pozicije.

dodatne informacije

Tehničke informacije

Tehničke informacije

Tehničke informacije:

Područje upotrebe Pucanje na velikim udaljenostima, lov u sumrak i noću
Povećanje 2,5-15x
Promjer leće objektiva 50 mm
Promjer srednje cijevi 30 mm
Vrsta premaza UBX
Vidno polje m / 100 m min. 2,8 – maks. 16.3
Intenzitet svjetlosti 400
Faktor sumraka 11,18
Zatvoriti 10 m
Končanica A4
Končanica Goriščna ravnina 2
Podešavanje končanice / po kliku / 100 m MRAD 0,1
crvena točka Pogodan za dnevni i noćni lov
SmartDot tehnologija Da
Vodootporan Da, 3m
Područje podešavanja Podešavanje visine klikne 230
Raspon postavki bočne postavke klikne 140
Podešavanje paralakse da, 10m – 1000m – ∞
Zero Stop Da
Napunjen plinom Da
Međuzjenička udaljenost (mm)) min. 78 – maks. 92
Raspon temperature -20°C ~ 70°C
Duljina 319 mm
Dimenzije (D x Š x V) 369 x 77 x 65 mm
Težina 780 Mr
PLAĆANJE I DOSTAVA
Hrvatska: DPD - 4,50€ (33,91kn) GLS - 6,00€ (45,21kn) Iznad 200€ (1506,90kn) - besplatna Europska Unija: već od 12,5€ putem GLS* do 45€ putem DPD** Iznad 300€ (2260,35kn) - besplatna Trenutno dostavljamo u zemlje europske unije sa dostavnim službama GLS i DPD: Slovenija*, Austrija, Češka*, Mađarska*, Njemačka, Slovačka*, Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska*, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Bugarska**, Finska**. Grčka** i Rumunjska**