ALPEN OPTIKA Apex XP 10×42

990,00 

uklj. PDV, dostava nije uključena u cijenu

Dostupno uz narudžbu

besplatna dostava

Za narudžbe iznad 200€
u HR, a za EU iznad 300€

brza dostava

Na području Hrvatske
i Europske unije

opis proizvoda

ALPEN OPTIKA Apex XP 10×42

Dalekozor ALPEN Apex XP 10×42  s daljinomjerom i izdržljivim kućištem od magnezija nudi izuzetnu optiku, točna mjerenja udaljenosti i udoban rukohvat .

Kratko i jasno

  • Vrhunski dalekozor 10×42 s daljinomjerom
  • ED (Extra Low Dispersion) staklo za prave boje i slike visoke rezolucije
  • Potpuno višeslojne BaK-4 prizme za bolji prijenos svjetlosti
  • Mjeri udaljenosti do 2.286 m (2.500 jardi)
  • Crveni OLED zaslon s podesivom svjetlinom za jednostavno očitavanje mjerenja udaljenosti
  • Kompaktna veličina: 147 x 132 x 70 mm; Težina: 926 g
  • Široki kotačić za zumiranje, izdržljivo kućište od magnezija, gumeni oklop
  • šalice za oči; podešavanje dioptrije od -5 do +5

Optički

Zahvaljujući lećama izrađenim od ED (Extra Low Dispersion) stakla, vrhunski dvogled daje slike u pravim bojama s iznimnom rezolucijom. Osim toga, BaK-4 prizme su u potpunosti višestruko presvučene, što rezultira većom propusnošću svjetla, a time i svjetlijim slikama. Još jedna jedinstvena značajka je podešavanje dioptrije, koje ima raspon od -5 do +5. Očna udaljenost je 14,3 mm.

Daljinomjer

Dalekozor ima ugrađeni daljinomjer koji može mjeriti udaljenosti do životinja, zgrada i drugih objekata do 2286 metara (2500 jardi). Maksimalni domet je približno 2286 m (2500 jardi) za stambenu kuću, 1371 m (1500 jardi) za obiteljsku kuću i 731 m (800 jardi) za jelene i druge divlje životinje. Snimljena udaljenost prikazuje se izravno u vidnom polju putem OLED projektora (crveni) s podesivom svjetlinom. Možete odabrati prikaz mjerenja u jardima ili metrima. Končanica se također može zatamniti u 6 razina. Proizvod dolazi s dugotrajnom CR2 baterijom – indikator statusa baterije pokazuje vam preostalu razinu baterije.

Dizajn prilagođen korisniku

Dalekozor ALPEN Apex XP 10×42  s ugrađenim daljinomjerom savršen je za avanture na otvorenom. Zahvaljujući svom kompaktnom dizajnu (147 x 132 x 70 mm), zauzimaju vrlo malo mjesta u vašoj torbi. Također imaju izdržljivo lagano kućište od magnezija i teže samo 926 grama – savršeno za duga putovanja kada ne želite nositi tešku opremu. Uz to, nišan ima širok kotačić za zumiranje i okular koji se okreće prema gore kako bi pružio maksimalnu udobnost po hladnom vremenu. Također imaju udoban gumeni oklop koji štiti optiku od udaraca.

2-u-1 dizajn: dalekozor ALPEN Apex XP 10×42  omogućuje vam da iskusite optiku visoke kvalitete i napravite točna mjerenja udaljenosti u jednom uređaju. Idealne su za uočavanje meta tijekom lova i pomažu vam da pogodite precizno.

Pet godina jamstva

Dobre opcije za česte promatrače – s ALPEN-ovim produženim jamstvom –  Više informacija

Kristalno jasne slike s vrhunskom optikom

Za razliku od standardnog BK-7, optika je izrađena od BaK-4 stakla (barijevo krunsko staklo) koje daje još oštriju i svjetliju sliku. Visokokvalitetna staklena optika BaK-4 koristi se u svim proizvodima ALPEN Optics koji se prodaju u Europi.

Više svjetla za jasnije slike

Optika je u potpunosti presvučena vrhunskim višeslojnim premazom koji povećava prijenos svjetlosti do 95% kako bi se proizvele nevjerojatno svijetle slike.

Otporan na vremenske uvjete

Dalekozor je punjen dušikom koji sprječava zamagljivanje unutrašnjosti stakla pri naglim promjenama temperature i ometanje pogleda.

Vodootporan dizajn

Kućište je zaštićeno od prskanja, što štiti optiku tijekom kiše i lošeg vremena.

Lako podesivi za one koji nose naočale

Zahvaljujući zaokrenutim okularima, dizajn je prikladan i za osobe koje nose naočale. Udaljenost između vaših očiju i leća može se lako prilagoditi tako da možete vidjeti cijelo vidno polje.

Prilagodite ga svom vidu

Ugrađeno podešavanje dioptrije omogućuje brzo prilagođavanje optike vašem vidu i kompenziranje razlika između lijevog i desnog oka.

Navoj za stalak

Zahvaljujući navoju za spajanje stativa, možete brzo montirati optiku na stativ, tako da možete uživati ​​u slikama životinja ili prirode bez podrhtavanja.

Precizan daljinomjer

Znajte koliko ste blizu svom cilju – ugrađeni daljinomjer precizno mjeri udaljenost do životinja, zgrada i drugih objekata do raspona od 2286 metara.

Svjetlije slike
Iznimno svijetli premaz propušta još više svjetla u vaše oči, tako da nećete ostati u mraku u sumrak i u uvjetima izazovnog osvjetljenja.

Napunjen dušikom

Temperatura se može brzo promijeniti kada ste u prirodi. Kako se leće ne bi maglile iznutra i ometale pogled, optika je napunjena dušikom.

Zapanjujuće slike u pravim bojama

ED staklo visokih performansi značajno smanjuje raspršeno svjetlo i sprječava kromatsku aberaciju, omogućujući vam da vidite prave boje, briljantne slike divljih životinja, krajolika i više.

dodatne informacije

TEHNIČKE INFORMACIJE

TEHNIČKE INFORMACIJE

Tehničke informacije:

Područje upotrebe Pretraživanje terena, promatranje ptica i prirode, lov
Povećanje 10x
Vrsta Krov
Promjer leće objektiva 42 mm
Vrsta premaza UBX + FMC
Boja premaza
Intenzitet svjetlosti 17.64
Faktor sumraka 20.49
Vidno polje (1000 m) 110 m
Zatvoriti 6 m
Mjerenje udaljenosti Do 2286 m
Materijal leće ED staklo
Vodootporan Da, 1 m / 30 min
Dimenzije (D x Š x V) 147 x 132 x 70 mm
Težina 926 Mr
Navoj adaptera stalka Da
Pribor Torba s pretincem za pohranu od izuzetno izdržljive 900D tkanine, remen oko vrata
PLAĆANJE I DOSTAVA
Hrvatska: DPD - 4,50€ (33,91kn) GLS - 6,00€ (45,21kn) Iznad 200€ (1506,90kn) - besplatna Europska Unija: već od 12,5€ putem GLS* do 45€ putem DPD** Iznad 300€ (2260,35kn) - besplatna Trenutno dostavljamo u zemlje europske unije sa dostavnim službama GLS i DPD: Slovenija*, Austrija, Češka*, Mađarska*, Njemačka, Slovačka*, Belgija, Danska, Estonija, Francuska, Irska, Italija, Latvija, Litva, Luxemburg, Nizozemska, Poljska*, Portugal, Španjolska, Švedska, Velika Britanija, Bugarska**, Finska**. Grčka** i Rumunjska**